Palautukset

Yksityishenkilöillä on oikeus palauttaa tuotteet 30 vrk sisällä niiden saapumisesta. Palautusoikeus on voimassa myös tuotteita myymälästämme ostettaessa tai noudettaessa. Palautettujen tuotteiden tulee olla virheettömiä, käyttämättömiä ja alkuperäisessä pakkauksessaan. Hyvitämme maksamanne tuotteiden hinnan kokonaisuudessaan 14 päivän sisällä siitä, kun palauttamasi tuotteet ovat saapuneet meille.

Palauttaessasi tuotteita myymäläämme, hyvitämme hinnan käteisellä tai pankkitilille. Mikäli palautat tuotteita postitse, täytäthän tilauksen mukana toimitettuun lähetyslomakkeeseen palautuksen tiedot. Jos teet palautuksen postin toimipisteessä, tarvitset palauttaessasi vain sopimustunnuksemme 647003. Sinun ei tarvitse kertoa palautuksen syytä.

Pienehkön Postipakettina toimitetun tuotteen palauttaminen: Koskee toimitustapoja: – Postipaketti, nouto lähimmästä postista – Postipaketti, toimitus asuntoon sisälle

Palauttaminen on ilmaista Suomessa mikäli palautat koko tilauksesi.

Palauttaessasi osan tilauksesi tuotteista vähennämme palautuskulut 6,90 palautettavasta summasta.

Muualla Euroopasta asiakas maksaa palauttamisesta koituvat postituskulut.

Suurikokoisen rahtitoimituksella toimitetun tuotteen palauttaminen: Koskee toimitustapoja: – Kuljetus katuosoitteeseen – Kuljetus kotiinkannettuna Palautuksen kustannus veloitetaan toteutuneiden kulujen mukaan. Alkuperäinen toimituskulu palautetaan. Tuotteiden tulee olla avaamattomina alkuperäispakkauksissa ja myyntikuntoisia. Palautusoikeus ei koske erikoistuotteita, joiden mitat tai muut ominaisuudet poikkeavat normaaleista tuotestandardeista. Tällaisia tuotteita voivat olla esim. mittojen tai väritoiveiden mukaan tehdyt tuotteet sekä hygieniasyistä palauttamattomaksi luokiteltavat tuotteet, kuten runkosängyt, patjat, joustinpatjat ja petauspatjat..


NOUTAMATON PAKETTI EI OLE PALAUTUS, noutamattomasta paketista pidätämme pakkaus-, lähetys- sekä palautuskuluja 13,80e.

Virhe tuotteessa

Jos tuotteessa on valmistusvirhe, ole yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostitse, tarvitsemme kuvan tuotteen viasta. Missään tapauksessa virheellisestä tuotteesta ei koidu sinulle kuluja.

Voit myös tuoda virheellisen tuotteen myymäläämme, mutta otathan siinä tapauksessa ensin yhteyttä, jotta ehdimme ensin tilata ehjän vaihtotuotteen.